Volkswagen XL1 – masina hibrid de serie

Nereusita la exterior dar verde pe interior, Volkswagen XL1 este ceea ce a putut crea producatorul german de masini cand vine vorba de o masina “verde” plus un motor diesel. Forma exterioara este exagerat de mult gandita pentru a fi aerodinamica, atat de mult incat rotile din spate sunt acoperite in totalitate de caroserie iar oglinzile laterale sunt incorporate in portiere.

1.000 de modele pe an
Cei de la Volkswagen au anuntat ca vor prezenta noul model XL1 la salonul automat de la Geneva din martie dar inca nu au putut spun cu ce pret va iesi pe piata. De asemeni au mai anuntat ca vor produce pana la 1000 de exemplare anual ce se vor fabrica in Osnabruck, Germania, in aceeasi fabrica unde se fabrica in prezent Porsche Boxter si VW Golf.

Caroserie din fibra de carbon intarita cu plastic
XL1 va avea o caroserie din fibra de carbon intarita cu plastic si o structura din aluminiu. Sub capota va avea un motor electric ce poate dezvolta pana la 27 cai putere si unul diesel de 800 cc ce va dezvolta pana la 47 cai putere. Bateria ce alimenteaza motorul electric va oferi o autonomie de aproximativ 50 Km. Mult prea putin, nu ?

Pe scurt : o masina experiment as spune eu pentru ca performante notabile nu are, design atragator nu are cu acel spate anost si cu rotile ascunse si nici noutati nu aduce !

Leave a Reply