Tot ce trebuie sa se stie un incepator despre SEO

SEO este acronimul pentru “Search Engine Optimizer” sau “Search Engine Optimization”. Aplicarea tehnicilor SEO este o decizie importanta care va poate ajuta sa va imbunatatiti site-ul si sa economisiti timp. Dar un SEO rau poate afecta site-ul dvs. sau reputatia dumneavoastra.

Asigurati-va ca studiati beneficiile pe care le puteti obtine, dar si daunele care ar putea provoca o SEO iresponsabila pe site-ul dvs. Chiar daca pare incredibil exista si cele mai bune costuri optimizare seo. Multe servicii SEO, agentii si alti consultanti ofera servicii utile proprietarilor de site-uri web:

  • verificarea continutului sau structurii site-ului;
  • consultanta tehnica privind dezvoltarea site-urilor web, de exemplu in ceea ce priveste gazduirea, redirectionarea, paginile de eroare sau utilizarea JavaScript;
  • dezvoltarea de continut;
  • gestionarea campaniilor de dezvoltare a afacerilor online;
  • cercetarea cuvintelor cheie;
  • training de optimizare pentru motoarele de cautare;
  • expertiza privind zone geografice sau piete specifice.

Retineti ca pagina cu rezultate ale cautarii Google contine rezultatele de cautare naturale libere si publicitatea (indicata de titlul „publicitate“ sau „Linkuri sponsorizate“) platita. Plata anunturilor prin Google nu influenteaza clasarea site-ului dvs. in rezultatele  de cautare. Google nu accepta nicio compensatie in scopul includerii sau imbunatatirii clasamentului site-urilor in rezultatele cautarii.

Incluziunea site-urilor in rezultatele noastre naturale de cautare este complet gratuita. Cu resurse gratuite, cum ar fi Search Console, blogul Google pentru webmasteri si forumul de discutii, veti obtine o multime de informatii despre optimizarea site-ului pentru cautare organica.

Inainte de a incepe sa cautati o firma SEO, va recomandam cu insistenta sa va familiarizati cu modul in care functioneaza motoarele de cautare. Alegerile dvs. in calitate de consumator vor fi cu atat mai luminate. Pentru a incepe, va sfatuim sa consultati urmatoarele pagini:

Daca va ganditi sa utilizati o firma SEO, cu atat mai repede cu atat mai bine. Redesignul site-ului dvs. sau lansarea unui site nou este, de obicei, timpul perfect pentru a recruta un SEO. Astfel, dvs. si expertul SEO puteti garanta proiectarea unui site web potrivit pentru motoarele de cautare de la inceput. Cu toate acestea, un SEO eficient poate imbunatati, de asemenea, un site existent.

Iata cateva intrebari utile in discutia cu un expert SEO:

Poti sa-mi arati exemple ale realizarilor tale anterioare si sa-mi oferi referinte pentru clienti?

Urmariti Regulile Google pentru webmasteri?

Oferiti servicii de marketing online sau sfaturi pentru a completa activitatea SEO in motoarele de cautare?

Ce fel de rezultate doriti sa obtineti si in ce interval de timp? Cum masurati succesul unui proiect?

Care este experienta dvs. in industria mea?

Care este experienta dvs. in tara / orasul meu?

Care este experienta dvs. in dezvoltarea de site-uri internationale?

Care sunt principalele tehnici de SEO?

De cat timp ti-ai facut afacerea?

Cum va fi comunicarea intre noi? Vrei sa fac parte din toate modificarile pe care le faci pe site-ul meu, si eu va va voi oferi informatii detaliate legate de tot ceea ce va trebuie?

In timp ce unele firme SEO pot oferi servicii utile clientilor lor, un numar de experti SEO lipsiti de scrupule au dat un nume de rau la aceasta specialitate prin implicarea in campanii de marketing agresive si incercarea de a manipula rezultatele motoarelor de cautare utilizate gresit.

Practica in contradictie cu regulile google pot sa  determine un downgrade pe paginile dvs si chiar pot duce la  eliminarea site-ul din indexul Google.