Surse de caldura pe tipuri de spatii

Radiatoarele sunt un mod excelent de a incalzi o camera individuala, fara a transforma toata casa pentru a monta un termostat. Aceste mici rezistente portabile pot fi plasate oriunde in locuinta ta, cu conditia sa nu fie in apropierea unor materiale inflamabile.

Cand sunt utilizate ca surse de caldura suplimentare, radiatoarele pot reduce factura de incalzire globala a casei. Acest lucru nu inseamna ca nu va creste usor consumul de energie electrica, dar compromisul cel mai general, intotdeauna duce la o economie globala.

Radiatoarele vin in trei tipuri diferite: incalzitoare de convectie, radiante si combinate. Aceste radiatoare variaza la pret de la cateva sute la cateva mii de lei, asa ca, inainte de a te grabi sa cumperi un aparat trebuie sa te gandesti un minut si sa iei in considerare circumstantele in care vei folosi sistemul de incalzire si care tip este cel mai bun pentru locurile reci din afara incalzitoarelor din casa ta.

Aparatele de incalzire radiante sunt cele mai bune, daca doriti sa incalziti foarte repede o zona. Pe de alta parte, daca doriti sa se incalzeasca o intreaga camera a casei dvs, un incalzitor cu convectie este cea mai buna alegere.

Totusi, daca sunteti in cautarea unui incalzitor care este capabil sa se ridice la utilizarea de zi cu zi si chiar la abuz, sursele combinate sunt greu de invins. Un alt lucru de luat in considerare inainte de a cumpara un radiator este cantitatea de caldura pe care doriti sa o emane. Cele mai multe surse de incalzire folosesc intre 600 si 1.500 de wati putere. Si cu cat aceste cifre sunt mai mari cu atat creste si caldura pe care o produce.

Deci, cum se traduce acest lucru in cheltuielile lunare cu facturile pentru utilitati? Cat va costa rularea unui aparat doar cateva ore pe zi dintr-o luna? Ei bine, sa-l punem in perspectiva: daca ati utilizat un radiator timp de 6 ore pe zi, sapte zile pe saptamana intr-o luna pentru a incalzi un spatiu, alimentarea sistemului de incalzire v-ar incarca factura la energie electrica cu cateva sute de lei.

Daca e mult sau putin depinde doar de asteptarile dvs. Insa nu-i rau, atunci cand luam in considerare cat de mult gaz sau electricitate ati economisit cu neincalzirea intregii case pe timpul sezonului rece.

Incalzitoarele de convectie au un design unic si sunt utilizate pentru a incalzi aerul dintr-o camera, nu pesoane. Ele produc aer cald care se ridica la tavan si acest lucru duce aerul mai rece spre podea, cauzand o circulatie a aerului in camera. Aceste incalzitoare sunt fie umplute cu apa, fie cu ulei si sunt de departe cele mai eficiente.

Leave a Reply