Ponturi pentru alegerea unei rochii de seara online

Alegerea unei rochii de seara online poate fi solutia potrivita atunci cand dorim sa devenim o prezenta cat mai agreabila la un eveniment deosebit din viata noastra.

Avand in vedere ca, de obicei, o rochie de seara ridica si unele pretentii, recomandarea noastra este ca si alegerea acesteia sa se realizeze cu mare atentie.

Nu de alta, dar costurile pentru un asemenea accesoriu vestimentar nu sunt chiar neglijabile si, in plus, nimeni nu doreste sa rateze un eveniment din cauza unui defect vizibil sau, mai rau, a intarzierii firmei de curierat care trebuie sa ni-l livreze.

Fii atenta la marime

Un prim aspect la care trebuie sa fim atenti in alegerea unei rochii de seara online este marimea. De multe ori, ne lasam pacalite de fotografiile de prezentare ale produselor de pe magazinelor online, uitand faptul ca in aceste cazuri avem de-a face cu modele cu dimensiuni perfecte sau, cel putin, alese astfel incat rochiile prezentate sa se potriveasca perfect.

In orice caz, ca baza de orientare, fiecare site care se respecta are astazi un ghid al marimilor, pe care poti vedea echivalentul marimilor raportat la masurarea diferitelor parti ale corpurilor, precum bust, coapse si solduri.

De asemenea, trebuie sa vedem daca modelul ales se potriveste cu constitutia noastra fizica. O rochie cu un decolteu generos va atrage cu siguranta privirile, dar trebuie sa luam in calcul daca evenimentul la care ne prezentam se potriveste cu o astfel de tinuta ori daca nu este necesar ceva mai sobru.

Prin urmare, am putea spune ca marimea conteaza, cata vreme nu ne dorim ca, inainte de eveniment, sa umblam cu rochia de seara in brate pe la atelierele de croitorie, pentru a efectua diverse modificari.

Vezi materialul din care este facuta

Un alt aspect la care trebuie sa fim atenti este materialul. In principiu, rochiile de seara sunt alcatuite din diverse combinatii de catifea, vascoze ori dantele, astfel incat sa nu necesite o intretinere sau curatare speciala.

Din punctul de vedere al specialistilor insa, ar fi de evitat bumbacurile, cata vreme acest material are capacitatea de a intra la apa, iar marimea aleasa de noi sa nu se mai potriveasca in urma spalarii sau curatarii. Nu mai spunem ca, in functie de material poate diferi substantial si costul final al produsului.

Urmareste reducerile

Un alt pont pe care amatorii de cumparaturi online ni-l ofera este acela de a urmari perioadele de reduceri si de soldari ale stocurilor.

De obicei, acestea au loc pe final de sezon, cand ne putem achizitiona produsul dorit la preturi mai mult decat avantajoase, de multe ori la o treime din pretul de raft initial.

In fond, nu este nici o rusine sa asteptam sezonul reducerilor, daca stim ca in acest mod vom economisi o suma importanta de bani.

Cauta transport gratuit si conditii avantajoase de returnare

Nu in ultimul rand, urmareste conditii cat mai avantajoase in ceea ce priveste transportul. Majoritatea magazinelor online ofera transport gratuit peste un anumit plafon al cumparaturilor, astfel incat sa te bucuri de rochia dorita fara a plati bani in plus. Iar in situatia in care produsul comandat nu ti se potriveste, cauta conditii avantajoase pentru retur.