Opel Corsa C si prezenta sa in cele mai importante tari din lume

Corsa C a fost prezentata in 1999 si introdusa pe piata europeana in octombrie 2000, iar facelift-ul a ajuns in august 2003. General Motors a numit noul sasiu Gamma si a intentionat sa-l foloseasca pentru o serie de alte modele. O versiune de Opel Corsa berlina a fost oferita si in America Latina, Africa de Sud si Orientul Mijlociu.

Versiunea braziliana a Corsa vanduta in aceste tari a prezentat un front mai conservator decat omologul sau european.  De asemenea, Brazilia a primit o versiune de dimensiuni mari, denumita Chevrolet Montana cele doua modele fiind produse in Africa de Sud. GM South Africa a comercializat hatchback-ul pur si simplu sub denumirea de The New Corsa, iar versiunea de pickup ca Corsa Utility.

In 2007, berlina Corsa C a fost abandonata in Africa de Sud. Hatchback-ul Corsa din Africa de Sud nu a mai avut acelasi aspect ca omologul sau european. In schimb, s-a mentinut designul din America datorita costurilor de fabricatie moderate. Opel Corsa C a primit in 2001 titlul de masina anului in Irlanda.

In Japonia, unde autoturismul a fost vandut prin Yanase sub numele de Opel Vita, productia s-a incheiat in aprilie 2004, din cauza vanzarilor lente.

In anul 2002 Corsa C a ramas la varianta htachback si a fost vanduta in intreaga Europa, iar in prezent se gasesc piese auto pentru Corsa C Hatchback de foarte buna calitate, la preturi mici.

Masinile au fost si inca sunt renumite pentru rezistenta lor, insa pentru a se obtine cele mai inalte standarde de utilizare, piesele trebuie sa fie inlocuite la timp. O masina cu piesele inlocuite cand trebuie poate rezista mai bine de 20 de ani.

Pentru 2008, Corsa a fost modificata cu o grila noua, lumini si un logo Chevrolet auriu. Chevrolet Corsa C a fost scos de pe piata mexicana in iunie 2008, lasand doar Chevy-ul mai vechi si revigorat (Corsa B); iar Corsa C a fost inlocuita de Chevrolet Aveo, insa Brazilia a mentinut masina pana in 2012 (sub numele de Chevrolet Corsa Final Edition).

Corsa C a fost vanduta in America de Sud, produsa la uzina de productie Rosario din Argentina. Corsa C latino-americana a prezentat logo-ul Chevrolet inspirat de Opel cu un papion de aur in loc de unul cromat – noul logo a fost introdus pentru prima data pe piata din America de Sud odata cu noul Chevrolet Vectra.

In Australia, masina a fost lansat cu mult fast iar in 2001 a devenit Masina anului. Compania Holden a importat, de asemenea, versiunea SRi cu motorul Astra 1.8L si suspensie sport superioara, care avea inclusiv control de tractiune, frane ABS, o combinatie de anvelope / roti mai buna si kit de caroserie Irmscher.

Acest Corsa a avut un succes urias pentru Vauxhall in Marea Britanie, fiind cel mai popular supermini si a doua cea mai populara masina in general in 2002, 2003 si 2004. A fost, de asemenea, cel mai bine vandut autovehicul britanic in 2005, obtinand locul trei fiind depasit in 2006 de Ford Fiesta.

Dupa cum se pare, Opel Corsa C a dominat piata atunci cand a fost lansat, iar in prezent poate fi vazut inca pe strazi, singura conditie pentru a functiona corect fiind inlocuirea pieselor la timp.