Momentul logodnei, completat cu un inel pe cinste

Inca de la primul gand ca logodna ar trebui infaptuita, exista o planificare amanuntita. Totul este menit sa demonstreze seriozitatea si implicarea pentru uniunea ulterioara. Desi multi cred ca totul se bazeaza pe aspecte simbolice mai degraba, de fapt logodna implica un reper religios si profund.

Indiferent daca se recurge sau nu la partea de binecuvantare oficiala, religioasa, sau logodna va implica doar momentul festiv si intim al celor doi, un inel este indispensabil. Asta face ca alegerea acestuia sa acapareze intreg evenimentul. Se si intelege importanta acestuia, de vreme ce este menit sa ramana o dovada a iubirii, pentru eternitate.

Primul pas, primele definitii ale inelului

Un prim pas la capitolul alegere se refera la caracteristici de baza. Cu alte cuvinte, chiar si in situatia in care confuzia acapareaza totul, cel putin se stie care este lista de pretentii. Sa fie din categoria de inele de logodna cu diamant, sa fie din aur alb, galben, sa fie cu piatra, sa se limiteze la un anumit buget – acestea sunt doar cateva dintre pretentiile cele mai comune.

In fapt, cu referire la ce inseamna un inel de logodna, asa cum si traditia spune, o astfel de bijuterie este din metal pretios si are nevoie sa se defineasca prin stil pretios. Daca un diamant este accesibil bugetului, cu atat mai bine. Insa la asta se adauga si ceea ce tine de faptul ca se va alatura ulterior inelului de casatorie, adica verigheta. Este deci cert ca aurul este prima optiune.

Variatii apar la nivel de optiuni. Spre exemplu, asa cum se gaseste pe www.diamag.ro, inelele de logodna sunt din aur galben, de altfel si varianta clasica, din aur alb, pe stil mai modern si nu in cele din urma din aur roz. Fiecare in parte are un stil deosebit, insa ce i se potriveste?

Stil personalizat al inelului de logodna

Daca la baza este vorba de acelasi principiu, inelul de logodna pentru fiecare in parte devine unic prin stilul ales. In acest sens la diamag.ro se gasesc tot felul de optiuni.

Pas cu pas, se poate alege fiecare element ce defineste acest inel: montura – adica baza acestuia, respectiv culoarea metalului pretios, alegerea pietrei pretioase, conform dorintelor si bugetelor (diamantele sunt diverse in functie de forma, taietura, carate etc.). Nu in cele din urma, se va alege marimea specifica, o gravura ce este inclusa in pret, iar comanda poate fi realizata.

Cu siguranta ca o astfel de varianta aduce o mai mare satisfactie. Cand stii ca ai contribuit activ la ceea ce inseamna inelul cu care ii cuceresti definitiv inima, cand stii ca inelul este definitia stilului dupa bunul plac, castiga cu atat mai multa pretuire.

Nimic nu pare sa fie mai satisfacator decat a detine un inel cu diamante intr-o varianta unica. Daca acesta poarta si semnificatia logodnei, este expresia legamantului facut, atunci se si adevereste ce se spune adesea despre aceste pietre pretioase – ca sunt cele mai bune prietene ale unei femei. Ca va fi singurul inel cu diamant, ca verigheta nu va fi pe acest stil, nici nu conteaza – tine minte ca diamantele nu isi doresc nimic altceva decat sa straluceasca, sa iasa in evidenta si sa fie apreciate.