Factorii de productivitate

Dezordinea

Daca biroul tau arata maimult ca un camp de lupta decat ca un spatiu de lucru productiv, probabil ca suferi de unele probleme serioase in privinta dezordinii.

Mormane de carti, dosare si un milion de alte elemente de lucru se pot adauga rapid, asa ca cel mai bine este sa pastrezi lucrurile clare inainte de a-ti distrage atentia de la eficienta spatiului de lucru.

Acum, nu trebuie nici sa exagerezi stergand cu degetul pe birou in cautarea particulelor de praf. Pastreaza lucrurile importante in apropiere si tine departe toate prostiile care te distrag de la sarcini.

Munca neterminata

Aceasta cu adevarat merge mana in mana cu amanarea. Chiar si o lista rapida cu lucruri de rezolvat poate exploda intr-o noapte alba daca ai lasat sarcini neterminate. Nu e nimic in neregula cu mersul in concomitent cu maimulte activitati, insa asigura-te ca vei reveni la sarcina initiala.

O modalitate de a metine controlul pe acest front este de a-ti stabili prioritatile. Fa o lista cu ierarhia ectivitatilor: lucrurile care absolut trebuie sa fie incheiate astazi stau in capul listei, in timp ce proiectele care au o oarecare flexibilitate sunt prioritati mai mici.

Conditii de lucru ca-n epoca de piatra

S-ar putea ca un anumit mod de functionare a lucrurilor sa functioneze cel mai bine pentru tine, dar ignorarea unei tehnologii sau a unui serviciu care ar putea eficientiza procesele te pot trage inapoi in cele din urma.

Ca freelancer, esti intr-unul dintre domeniile cele mai independente de lucru. Dar toata aceasta libertate vine cu un grad mai mare de responsabilitate, iar stiind unde sa cauti ajutorul te poate ajuta sa eviti tentatiile.

Leave a Reply