Există nenumărate idei care odată puse în aplicare pot fi transformate în afaceri profitabile. Dacă ai un hobby, ai putea lua în considerare varianta de a-l transforma într-un business!
Nimeni nu are o rețetă general valabilă pentru succes, așadar nu poți spune că dacă urmezi pașii pe care i-au urmat și alții, vei reuși, acest fapt depinzând, în realitate, de foarte mulți factori. Dar ce poate fi mai plăcut decât să muncești pentru îndeplinirea visului tău și să mai câștigi și bani pe deasupra?
Cum știi că ideea ta e bună?
Nu știi. De fapt, odată cu implementarea sa, îți asumi anumite riscuri. Niciodată nu vei avea garanția că afacerea ta va da roade din prima, însă un vechi proverb spune că „Răbdarea este amară, dar fructele ei sunt dulci”. Așadar, perseverența și răbdarea sunt două calități care nu ar trebui să-ți lipsească atunci când începi o afacere.
În primul rând, este foarte important să-ți setezi așteptări realiste. Nimeni nu s-a îmbogățit peste noapte, poate doar dacă a câștigat la loterie.
În al doilea rând, destul de util ar fi să realizezi un research al pieței și să răspunzi la următoarele întrebări: Ce competitori ai avea? Cum te poți diferenția față de ei? Ce așteaptă și ce își dorește consumatorul?
Construiește-ți relația cu publicul-țintă, fii atent la modul în care comunică brandul tău și păstrează mereu același tone of voice.
Odată ce te-ai hotărât să inițiezi un startup, îți poți dezvolta propria echipă cu care să lucrezi pentru ca brandul tău să crească. După ce ai schițat planul de afaceri, ar fi bine să începi să-ți pui în aplicare ideile pentru businessul tău, deoarece succesul depinde foarte mult de modul în care le vei pune în practică.
Există diverse programe lansate în sprijinul IMM-urilor care pot atrage fonduri nerambursabile. Unul dintre ele este programul Start-up Nation România, implementat de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, care își propune să încurajeze dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii.
Firmele care aplică la acest program beneficiază de fonduri nerambursabile. Astfel, suma maximă pe care pe care o pot obține startup-urile este de 44 000 de Euro.
Unul dintre lucrurile esențiale pentru un startup de succes este vizibilitatea brandului în mediul online. De aceea, este recomandat să-ți creezi un site cu un design mobile-friendly pentru a fi cât mai accesibil pentru potențialii consumatori. Ulterior, va trebui să-ți promovezi cât mai bine site-ul pentru a atrage clienți care să consume produsele sau să utilizeze serviciile tale.
Cum să ajungi la publicul-țintă?
Ce va trebui să faci tu este să ajungi la public în mod indirect, iar asta pentru că, de fapt, tu doar îi vei ajuta pe consumatori să vină ei la tine. Cum reușești acest lucru? Prin intermediul campaniilor SEO.
Sigur ai mai auzit termenul, dar știi cu adevărat ce înseamnă? Noțiunea de SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION) se referă la procesul prin intermediul căruia site-urile sunt optimizate astfel încât să apară pe prima pagină în Google.
Scopul fiecărui startup din online este ca, pentru căutările făcute pe cuvintele cheie ale domeniului din care provine, să fie listat pe o poziție cât mai superioară în prima pagină a motorului de căutare.
Pentru ca procesul SEO să fie unul complet, există două tipuri de optimizări relevante pentru site-ul tău: SEO on-page și SEO off-page.
Alte motive pentru care ai nevoie de SEO
În primă fază, este important ca oamenii să afle de existența brandului tău. Degeaba le pui la dispoziție cele mai calitative produse sau servicii, pentru că, dacă stai în umbră, nimeni nu va ști de tine, așadar nimeni nu va cumpăra.
Într-adevăr, nu e chiar o revelație faptul că marketingul are un singur scop: acela de a vinde cât mai mult. Trebuie să-ți dezvolți afacerea în funcție de anumite criterii, iar strategia diferă de la caz la caz. De exemplu, dacă vinzi pantofi, nu poți utiliza aceleași tehnici cu cel care vinde produse cosmetice, așadar trebuie să te adaptezi în funcție de publicul tău țintă și să ai în vedere faptul că te adresezi unor utilizatori, nu unor roboți.
Nimeni nu contestă faptul că promovarea brandului prin intermediul SEO este un proces destul de complex, dar dacă apelezi la serviciile oferite de o agenție specializată, fără îndoială că vei ajunge un antreprenor de succes.
Iar asta pentru că SEO te ajută să-ți pui brandul în valoare! Așadar, dacă vrei ca afacerea ta să crească frumos în mediul online și să-ți aducă satisfacție, trebuie să elaborezi strategii și tehnici pentru a-ți optimiza site-ul cât mai bine.