Cum sa reduceti rata de abandon al cosului?

Daca detineti un magazin online, probabil ati observat deja ca exista persoane care abandoneaza cosul de cumparaturi si, din pacate, exista magazine unde acest lucru este tot mai frecvent.

Daca si dumneavoastra va doriti o schimbare in acest sens, in acest articol veti descoperi cateva metode foarte utile pentru a reduce rata de abandon al cosului de cumparaturi. Cu ajutorul sfaturilor primite din partea specialistilor in web design din Timisoara, este imposibil sa nu reusiti. Haideti sa vedem ce trebuie sa faceti!

Fara surprize neplacute

Incercati sa informati inca de la inceput publicul cu privire la costurile si taxele suplimentare pe care le aveti, astfel incat acesta sa fie pe deplin informat cu privire la suma pe care urmeaza sa o cheltuiasca. De cele mai multe ori, atunci cand cumparatorii observa noi taxe ”surpriza”, primul impact este sa abandoneze cosul de cumparaturi, dar si site-ul.

Iar acest lucru nu va va face decat rau, caci este posibil ca respectiva persoana sa nu mai revina prea curand. Si suntem constienti de faptul ca nu va doriti acest lucru. Oferiti informatiile inca de la inceput si va asiguram ca lucrurile vor merge ca pe roate.

Mentineti la vedere cosul de cumparaturi

De cele mai multe ori, atunci cand utilizatorul plaseaza o comanda, exista sanse foarte mari sa se razgandeasca si sa modifice comanda. Astfel, este foarte important ca acesta sa aiba acces foarte simplu si usor la cosul de cumparaturi pentru a modifica produsele sau cantitatea acestora.

De asemenea, nu uitati sa mentineti cosul valabil chiar daca utilizatorul a parasit site-ul, pentru ca, la intoarcere, sa poata gasi produsele inca in cos, in cazul in care doreste sa le achizitioneze. Incercati sa mentineti permanent produsele in ochii cumparatorului, pentru a-i pastra activ interesul pentru acestea.

Alegeti un procedeu rapid de plasare al comenzii

Traim in secolul vitezei deci chiar nu mai este nevoie sa trecem prin numerosi pasi pentru a finaliza o comanda. Astfel, daca observati ca este nevoie de numeroase minute pentru a plasa o simpla comanda, sugestia specialistilor in web design din Timisoara este sa simplificati mai mult aceasta procedura.

Pe langa faptul ca va dura mult mai putin o simpla finalizare a comenzii, sunt sanse si mai mici ca respectiva persoana sa abandoneze cosul din lipsa de timp. In plus, o experienta placuta cu un anumit brand se bazeaza foarte mult si pe intreaga structura a site-ului, nu doar pe produsele puse spre vanzare.

Fiti la dispozitia clientilor

Sunt sanse foarte mari sa apara probleme, fie din cauza lipsei de experienta a clientului cu magazinele online, fie din alte motive, insa, indiferent de acestea, dumneavoastra trebuie sa fiti permanent la dispozitia clientilor.

Inserati date de contact, cum ar fi numere de telefon sau adrese ale retelelor de socializare, pentru ca fiecare cumparator sa va poata gasi mai usor. De asemenea, pentru rezolvarea problemelor, puteti alege sa inserati si un chat live, in care sa luati legatura mult mai usor cu publicul.