Cum sa alegeti un restaurant in Iasi

Daca ajungeti in nordul Moldovei, pe langa alte obiective turistice care merita vizitate, cum ar fi manastirile din partea de nord, trebuie sa vizitati si orasul Iasi. Acesta este un oras foarte frumos, cu multe parcuri, biserici si locuri de petrecere a timpului liber.

Este un centru universitar important din Romania, care aduna anual mii de studenti din toate colturile tarii si este, totodata un oras dinamic care aduna multi oameni de afaceri si avocati, medici, ingineri si oameni din toate clasele sociale. Pe langa posibilitatile de a petrece timpul liber,

Iasiul ofera si posibilitati variate de a degusta din bucatele traditionale romanesti. Daca vreti sa mergeti la un restaurant in Iasi, atunci trebuie sa alegeti cu atentie deoarece exista atat unitati de exceptie cat si unele care au probleme.

In primul rand, atunci cand mergeti la un restaurant in Iasi, incercati sa mancati acolo unde mananca majoritatea oamenilor. Aceasta este o regula generala testata. Nu incercati sa faceti experimente ci este bine sa cereti sfatul unui prieten sau al unui coleg, care a mai mancat in acel loc.

Daca recomandarile acestora sunt favorabile, atunci merita sa incercati localul respectiv iar daca acestia aduc numai critici, atunci este posibil sa fie un restaurant de calitate inferioara. Gusturile nu se discuta si este posibil sa aveti pareri gusturi culinare diferite insa, de cele mai multe ori, opiniile prietenilor sau cele ale cunoscutilor, sunt pertinente.

Daca sunteti pentru prima data in acest oras evitati restaurantele din Iasi care sunt capcane pentru turisti. Exista anumite localuri care gatesc in special pentru turisti si se adreseaza exclusiv acestora.

Mai mult ca sigur ca aceste unitati de desfacere au preturi piperate iar calitatea mancarii poate sa nu fie cea mai buna. Aceste restaurante merg pe ideea ca turistii nu au suficienta experienta in legatura cu mancarea si ca acestia vor pleca din oras suficient de repede pentru a nu ii face o reclama proasta respectivului local.

La restaurantele din Iasi cu comanda mancare la domiciliu inclusa, in general se mananca bine insa exista si exceptii. Exista cateva indicii pentru a descoperi daca va aflati intr-un restaurant bun sau in unul de o calitate indoielnica. In primul rand, trebuie sa va uitati la meniu. Verificati daca acesta are preturi rezonabile sau prea mari pentru felul in care arata.

Apoi, este bine sa urmariti chelnerii, daca acestia sunt serviabili, daca sunt ocupati, daca sunt imbracati in haine curate, calcate si daca lucreaza impreuna ca o echipa. In final, puteti observa oamenii care servesc masa. Puteti vedea pe fetele lor daca le place mancarea, daca sunt serviti cum trebuie sau daca par nervosi si se joaca cu mancarea in loc sa o manance iar farfuriile lasate pe masa de cei care parasesc localul sunt pe jumatate pline.

Leave a Reply