Cum alegi o pompa piscina swim potrivita?

Pompele pentru piscina swim sunt pompe special create pentru piscine si bazine cu hidromasaj sau pentru instalatiile cu cap de coloana apa medie.

Cum alegi o pompa piscina swim potrivita?

Felul in care alegi o pompa piscina swim potrivita se face, in primul rand, in functie de nevoile pe care le are piscina sau bazinul cu hidromasaj pe care urmeaza sa le alimenteze. In primul rand, ca sa fie potrivita, pompa piscina swim trebuie sa aiba acelasi racord, aceeasi dimensiune de racordare cu cea a piscinei sau a bazinului cu hidromasaj.

Drept urmare, intai de toate verificam daca acest racord corespunde. Spre exemplu, la modelul  Pompa piscina cu prefiltru SWIM MASTER 1200 avem o Racordare hidraulica dn 50- 2“. Pentru alt model, pompa piscina SWIM 150 avem o racordare hidraulica de 2“ ½. De aceea, inainte de toate, trebuie vazut acest detaliu al pompelor, cel de racordare hidraulica.

Cum alegem pompa piscina swim potrivita dupa ce  am stabilit ce dimensiune a fost racordata?

Trebuie sa vedem foarte clar in specificatiile pompei pisicna swim ca ea a fost proiectata pentru functionare continua.

Multa lume cumpara dupa racord, tinand cont ca acesta sa se potriveasca cu ceeea ce are nevoie piscina, dar nu are grija si la acest detaliu esential. O pompa care nu este facuta sa functioneze continuu, se va arde foarte repede, aceasta nefiind un motiv sa fie adusa la garantie deoarece a fost pusa sa functioneze defectuos, pentru altceva decat pentru ceea ce a fost creeata.

Drept urmare, atunci cand se cumpara o pompa piscina swim trebuie neaparat avut in vedere ca ea sa fie fabricata pentru functionare continua.

Ce altceva mai trebuie avut in vedere cand cumparam o pompa piscina swim potrivita?

Pe langa cele doua aspecte prevazute mai sus, racordul hidraulic si functionarea permanenta, trebuie sa vedem ce necesar de debit este pentru piscina, in functie de dimensiunea ei. Majoritatea pompelor swim au debite mari, de aceea trebuie masurat necesarul pompei sau al bazinului.

Spre exemplu, pompa SWIM 075 are un debit de 22 de metri cubi pe ora iar pompa SWIM 100 de 23 metri cubi pe ora. Pompa piscina cu prefiltru SWIM MASTER 1200 are un debit de 22,8 metri cubi pe ora si poate sa pompeze pana la o inaltime maxima de 16 metri.

Pompa SWIM 075 de la IBO Pompy Polonia, poate sa pompeze pana la 15 metri inaltime iar pompa SWIM 100 poate sa pompeze pana la o inaltime maxima de 17,5 metri. Pompele acestea se alimenteaza toate la o tensiune normala de consum casnic de 220 V, fiind, de altfel, destinate uzului casnic sau de mici dimensiuni.

De asemenea, ele au puteri diferite, de la 900 w pana la 1200.  In special pompele piscina swim de la Ibo Pompy fabricate in Polonia accepta temperaturi ale apei de pana la 50 de grade si greutati cuprinse intre 10 si 12 kilograme. Toate produsele beneficiaza de garantie de doi ani, inidiferent daca sunt cumparate pe persoana fizica sau pe persoana juridica.

Daca se tine cont de micile detalii de mai sus, in special ca pompa piscina swim sa fie fabricata pentru functionare continua si sa se potriveasca la racordul hidraulic, atunci sigur se poate alege pompa potrivita.

Leave a Reply