Ce fac consultantii de mediu?

Consultanta de mediu este foarte frecvent inteleasa drept consultanta de conformitate. Acest lucru inseamna practic ca orice consultant de mediu lucreaza pentru a se asigura ca o persoana sau o companie respecta un nivel prestabilit si acceptabil de respectare a reglementarilor de mediu existente.

Exista mai multe tipuri diferite de consultanti, dar doua dintre principalele grupuri sunt cele care abordeaza problema dintr-o perspectiva industriala si ecologista.

Acestea pot fi de multe feluri si pot oferi servicii pentru constructii, cum ar fi evaluarea pericolelor cauzate de azbest sau plumb, precum si furnizarea de rapoarte de diligenta pentru clienti care sa ii ajute in jurul unor posibile sanctiuni care ar putea aparea neasteptat. Unele dintre ele acopera o serie de domenii referitoare la consultanta de mediu, inclusiv gestionarea deseurilor.

Foarte frecvent, consultantii de mediu se pot confrunta cu situatii dificile de abordat intr-o gama larga de probleme de mediu diferite.

De exemplu, consultanta de mediu in ceea ce priveste curatarile chimice, probleme de dezvoltare, probleme de specii pe cale de disparitie, proiecte miniere, reciclare, habitatele faunei salbatice, etc., poate avea uneori dificultati pentru consultantul in cauza datorita implicatiilor financiare in mare parte care ar putea fi necesare.

Acesti indivizi sunt experti foarte bine pregatiti, angajati in calitate de consilieri cu privire la diverse probleme de mediu. In trecut, de obicei, erau implicati doar in probleme care se centrau pe repararea sau anularea pagubelor deja cauzate, dar in prezent consultanta de mediu cuprinde si proiectele noi care sunt inca in stadiul de planificare.

Aceasta inseamna ca, inainte de inceperea unui anumit proiect de constructie, cei care vor conduce proiectul vor angaja consultanti pentru a-si proteja planurile si pentru a se asigura ca nu vor exista probleme de mediu la inceperea sau finalizarea constructiei.

De obicei, legea prevede ca studiile de mediu sa fie efectuate in anumite conditii. Cei implicati in constructii, inteleg pe deplin ca serviciile consultantilor de mediu sunt necesare daca doresc sa se asigure ca nu vor exista probleme mai departe pentru investitori, pentru fauna salbatica locala sau pentru rezidentii din zona.

Studiile care sunt necesare pot sa nu indice aceste probleme care ar putea aparea in viitor si, prin urmare, angajarea profesionistilor este o modalitate de a va proteja de problemele viitoare.

Iata cateva dintre problemele de baza la care consultantii de mediu actioneaza pentru a detecta daca eroziunea solului ar putea avea loc prin distrugerea sau eliminarea vegetatiei, riscuri legate de acvifer, drenaj natural si cursuri de apa, precum si probleme precum subsidenta care ar putea rezulta prin indepartarea copacilor din zona.

Viata unei familii, sau a unei intregi comunitati pot fi literalmente in mainile consultantei de mediu si, prin urmare, aceasta nu este cu siguranta o cariera usoara.

Din pacate, lacomia si coruptia fac parte din lumea in care traim si, din pacate, unii nu sunt la fel de cinstiti ca altii, ceea ce inseamna ca nu numai mediul poate suferi daune pe termen lung sau permanent, ci si vietile pot fi puse in pericol.