Ce este o menghina?

Menghina este un aparat mecanic folosit pentru a fixa un obiect in siguranta pentru ca constructia sa fie finalizata pe ea. Exista diferite tipuri de menghine, inclusiv vicle pentru prelucrarea metalelor, menghine si cleme pentru tamplarie, pentru maini si pentru masini.

Menghina este un instrument folosit in mod regulat de lucratorii din meserii industriale precum inginerie, constructii si fabricatie. Cu toate acestea, este de asemenea un instrument esential pentru multi bricolatori si non-profesionisti.

Toate menghinele functioneaza intr-un mod similar – tinand o piesa in pozitie fixand-o in interior intre falcile sale. Acest lucru permite apoi utilizatorului sa finalizeze o serie de sarcini, de exemplu cizelarea, taierea, etc. Este un instrument care ofera o mai mare rezistenta si stabilitate unui utilizator, in comparatie cu tinerea unui obiect de mana.

Menghinele sunt adesea denumite „vicii de banca”, deoarece sunt concepute pentru a fi montate pe banca dvs. de lucru. Aceste aparate mecanice sunt disponibile in versiuni portabile sau permanente.

Tipurile portabile pot fi mutate si apoi fixate rapid pe orice suprafata de lucru convenabila, in timp ce tipurile permanente sunt fixate in siguranta pe un blat de lucru prin insurubarea suruburilor in gaurile prevazute.

Menghinele permanente sunt cel mai frecvent utilizate, deoarece sunt capabile sa stranga obiecte mari sau grele in siguranta, fara riscul ca menghina sa cada de pe bancul de lucru.

La ce este folosita o menghina?

Menghina este un instrument folosit pentru a tine obiectele in siguranta in timp ce acestea sunt lucrate. Un asemenea aparat mecanic poate fi folosit pentru a tine obiecte mari si grele, deoarece falcile sale au o prindere care poate exercita o presiune considerabila.

Cele mai multe menghine pot fi utilizate pentru o mare varietate de lucrari. Asigurati-va ca atunci cand selectati aparatul dvs. ca alegeti unul potrivit pentru sarcina din mana. Un asemenea aparat mecanic poate fi utilizat pentru o varietate de sarcini diferite, de exemplu:

Prelucrarea metalelor: O menghina este un aparat util atunci cand lucrati cu metal, deoarece poate tine metalul la locul sau atunci cand taiati, filati sau modificati forma si dimensiunea acestuia.

Prelucrarea lemnului:

In mod similar pentru prelucrarea metalelor, o menghina este un instrument util atunci cand prelucrarea lemnului, deoarece tine lemnul rezistent in timp ce lucrarea este finalizata.

Lipire: Un astfel de aparat mecanic de fixare poate oferi un avantaj mare atunci cand lucrati cu lipici. Cand lipiti obiecte impreuna, acestea pot fi fixate in falcile menghinei, apoi lasate sa se usuce in siguranta. Acest lucru economiseste timp utilizatorului, deoarece pot continua alte sarcini in timp ce lipiciul lucreaza.

Taiere cu fierastraul: Menghinele sunt extrem de benefice atunci cand folositi un ferastrau pentru a taia lemnul, deoarece sunt cel mai de incredere mod de a tine lemnul in continuare. Folosirea menghinei la ferastrau este de asemenea mult mai sigura, deoarece previne riscul de ranire a mainilor utilizatorului la taiere.

Foraj: Forajul este o sarcina care necesita precizie si stabilitate serioase. Utilizarea unui aparat mecanic de prindere este importanta pentru astfel de sarcini, deoarece permite utilizatorului sa gaureze gauri cu o precizie mai mare, tinand obiectul in siguranta pe locul sau.

Folosirea unei menghine este de asemenea un mod mult mai sigur de a tine un obiect atunci cand utilizati un burghiu, deoarece lasa ambele maini libere sa tina scula, mai degraba decat sa foloseasca una pentru a tine piesa de prelucrat.

Sablare sau depunere: Atunci cand un obiect are nevoie de sablare sau depunere, un aparat mecanic de prindere poate ajuta la realizarea sarcinii mai usoara si mai eficienta si permite utilizatorului sa inregistreze obiectul rapid.

Avand obiectul securizat intr-o menghina, timpul va fi economisit, mai degraba decat utilizatorul care trebuie sa miste constant obiectul in jurul pentru a-l obtine intr-o pozitie convenabila.

Reglare sau insurubare: Menghina poate fi de asemenea un instrument util atunci cand incercati sa strangeti sau sa slabiti un obiect rigid, cum ar fi un surub si o piulita. Aceasta poate mentine surubul rezistent in timp ce o cheie este utilizata pentru a regla piulita.