Avantajele si dezavantajele panourilor presurizate

Cea mai mare energie de care cu totii avem posibilitatea de a beneficia, si cel mai important, fara sa fie nevoie sa platim in schimbul acesteia, este energia solara, Energia slara care este nelimitata, asa ca in continuare vom vedea despre ce este vorba.

Exista de exemplu panouri solare care va pot oferi posibilitatea sa transformati energia solara in energie electrica, iar acestea sunt cunoscute sub denumirea de panouri solare fotovoltaice.

Va puteti insa indrepta atentia spre panouri solare termice, acestea avand rolul de a transforma energia solara in energie termica. In cazul in care veti opta pentru astfel de panouri solare termice, nu doar ca veti obtine caldura de la soare, ci veti putea obtine chiar si apa calda menajera. Pentru a obtine apa calda menajera puteti sa va orientati spre panouri presurizate, sau puteti opta pentru panouri solare nepresurizate.

Dintre cele doua categorii de produse, precizam faptul ca panourile presurizate reprezinta cea mai buna optiune, asa ca vom vedea in continuare care sunt cele mai importante avantaje ale panourilor solare presurizate. Vom enumera apoi si dezavantajele acestora (pentru ca trebuie sa recunoastem, sunt foarte putine).

Asadar, avantajele panourilor solare presurizate:

  • Panourile solare presurizate nu au nevoie de mentenanta de specialitate, iar in cazul nefericit al spargerii unui tub, sistemul va functiona in continuare; insa trebuie precizat ca acest lucru nu este posibil la panourile solare nepresurizate, acolo unde in cazul in care exista un tub spart, inseamna ca intregul sistem este defect.
  • Panourile solare presurizate va vor oferi de fiecare data o presiune a apei calde menajere mult mai mare comparativ cu panourile solare nepresurizate, iar acesta consideram ca este un mare plus al panourilor solare presurizate;
  • Panourile solare presurizate, la fel ca si panourile solare termice nepresurizate nepresurizate sau la fel ca panourile solare fotovoltaice sunt ecologice, ceea ce inseamna ca acestea nu au nici un impact negativ asupra mediului inconjurator;
  • Durata de viata a acestor panouri solare presurizate este una foarte mare, iar in ceea ce priveste investitia, aceasta in mod evident va fi amortizata in aproximativ 3 – 4 ani din momentul instalarii panourilor, ceea ce practic inseamna ca pe urma nu veti mai plati nici un ban pentru energia termica si apa calda menajera pe care o folositi;
  • Panourile solare termice presurizate pot fi folosite pe tot parcursul anului, iar acesta este un real avantaj in conditiile in care panourile solare nepresurizate de toamna si pana primavara nu se pot folosi. Deci, acesta este un mare avantaj pentru panourile solare presurizate.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante avantaje pe care le au panourile solare presurizate. La fel ca orice alte produse, si acestea pot veni cu o serie importanta de dezavantaje, printre care preturile mai mari decat ale panourilor solare nepresurizate. Din acest motiv dureaza mai mult timp pana la amortizarea investitiei.

Panourile solare presurizate au nevoie de o instalare profesionala, realizata de catre un instalator specialist, si au sanse mai mari de defectiuni decat panourile nepresurizate.

Tinand insa cont de numarul mare de avantaje, si de numarul foarte mic de dezavantaje amintite in acest articol, putem spune ca alegerea panourilor solare presurizate reprezinta cea mai buna alegere.